وزیر علوم:

تشکیل کلاس‌های کارشناسی ارشد با بیش از ۲۰ نفر غیرقانونی است

کدخبر: 2057121

فرهادی با بیان این که تشکیل کلاس‌های بیش از ۲۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد، غیرقانونی است، گفت: با اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی از امسال، همه دانشگاه‌ها مجبور به اجرای قانون خواهند شد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، محمد فرهادی درباره نحوه اجرای طرح آمایش آموزش عالی کشور، گفت: این سند فازبندی و کار مطالعاتی مشخصی دارد و شیوه نامه آن تعیین شده است؛ به این منظور که برنامه ها در ارتباط و هم راستای هم قرار گیرند و دارای کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و بومی شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در فاز اول اجرای این سند علمی، کشور به لحاظ آموزش عالی به 10منطقه مجزا تقسیم شده است که در زیرمجموعه هر منطقه، تعدادی دانشگاه قرار می گیرند.

فعالیت 10 منطقه علمی همزمان در حال انجام است

وی با بیان اینکه فعالیت 10 منطقه علمی مشخص شده در کل کشور همزمان با هم در حال انجام است، گفت: ساماندهی واحدهای آموزش عالی، مأموریت گرا شدن دانشگاه ها، رتبه بندی دانشگاه ها به منظور حمایت های ویژه و تجمیع دانشگاه های دولتی کم جمعیت از اهداف لحاظ شده در سند علمی کشور است.

به زودی طرح مرتبط با آموزش های مهارتی تدوین می شود

به گفته فرهادی، به زودی طرح مرتبط با مباحث آموزش های مهارتی نیز زیرمجموعه سند جامع علمی کشور تدوین و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.

وی درباره انتقادش از جذب بی رویه دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی به ویژه دکترا، توضیح داد: این انتقاد به نحوه جذب بی رویه دانشجو در گذشته بوده است؛ چراکه اکنون جذب ها با قانون و ضابطه انجام می شود.

فرهادی بیان کرد: طبق قوانین جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، حداکثر 20 و در مقطع دکترا 5 تا 7 دانشجو در تمام دانشگاه ها اعم از دولتی و آزاد جذب می شوند و اگر دانشگاه ها به بیشتر از این تعداد به جذب دانشجو اقدام کنند خلاف کرده و قابل قبول نیست.

وزیر علوم ادامه داد: با اجرای قانون 'سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی' از امسال، دانشگاه هایی که همچنان اقدام به جذب بیشتر دانشجو می کردند نیز مجبور به اجرای قانون خواهند شد.

وی با اشاره به نسبت استاد- دانشجو در استانداردهای جهانی و ایران و تأکید براینکه این عدد در دانشگاه های مختلف متفاوت است، گفت: در حال حاضر متوسط نسبت استاد- دانشجو در ایران 1به 26 و نسبت استاندارد جهانی این مسئله در رشته های پزشکی 1 به 12 تا 16 و غیرپزشکی 1 به 18 تا 22 است و البته هدف گیری وزارت علوم، تحقیقات فناوری در برنامه ششم نیز دستیابی به همین عدد جهانی است.

آموزش های مهارتی در رأس برنامه های وزرات علوم در برنامه ششم توسعه

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خانه ملت، در پایان با اشاره به جایگاه دانشگاه های فنی و حرفه ای در برنامه ششم توسعه گفت: آموزش های مهارتی و فنی وحرفه ای در رأس و اولویت های برنامه های وزرات علوم در برنامه ششم توسعه قرار دارند تا دانشگاه های فنی وحرفه ای در مسیر کارآفرینی قرار بگیرند.

ارسال نظر: