در دیدار با معاون سازمان سینمایی مطرح شد

حوزه سینما فقر منابع پژوهشی دارد/ لزوم تکمیل بانک فیلمنامه

کدخبر: 2061437

انجمن مدرسان سینمای ایران طی نشستی با معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی دغدغه ها و خواسته های خود را مطرح کردند.

به گزارش « نسیم آنلاین »، جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن مدرسان سینمای ایران و اعضای هیات علمی دانشگاه های هنری در دیدار و گفتگو با معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی بر استفاده از ظرفیت های مشترک برای گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی تاکید کردند.

در چهاردهمین نشست ادواری معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی با هیات مدیره صنوف تخصصی خانه سینما، هشت تن از اعضای شورای مرکزی انجمن مدرسان سینمای ایران که دانشکده های هنری مختلف کشور را نمایندگی می کردند، پیشنهادات خود را برای تعمیق و گسترش همکاری ها مطرح کردند.

مهدی رحیمیان رییس این انجمن با اشاره به اینکه قریب به ۶۵ نفر عضو رسمی انجمن هستند، یادآور شد: از جمله ملاک های عضویت در انجمن داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط با سینما و نیز سابقه تدریس در مراکز آموزش عالی به عنوان هیات علمی است.

حسین حیدری استاد دانشگاه کمبود کتاب و فقر منابع معتبر سینمایی را جدی دانست و خواستار تامین منابع و بروز رسانی بانک مقالات و پژوهش های نظری شد و تشکیل بانک فیلمنامه برای بهره برداری های علمی و هنری را ضرورتی مهم به حساب آورد.

محمود بختیاری عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز پیشنهاد انتشار یک ژورنال علمی را داد و وجود تنها دو نشریه علمی پژوهشی «نامه هنر» و «هنرهای زیبا» را که به همه هنرها می پردازند، کافی و زیبنده سینمای ایران ندانست.

عسگری کیا عضو هیات علمی دانشگاه سوره، خواستار انتشار هر چه سریعتر پژوهش ها و کتاب هایی شد که در دو سال گذشته به سفارش دفتر مطالعات و دانش سینمایی سازمان سینمایی و عاملیت دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اجرا و آماده شده اند.

وی پیشنهاد کرد حمایت از پایان نامه های تحصیلی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشجویان سینما در دستور کار سازمان سینمایی قرار گیرد.

علی طهماسبی عضو هیات علمی دانشکده صدا و سیما نیز مهجوریت و غربت انجمن را در قیاس با سایر انجمن های سینمایی گوشزد کرد و پیشنهاد کرد تا از ظرفیت علمی و اعتبار اجتماعی اعضای انجمن مدرسان سینمای ایران در مجامع سیاست گذار و برنامه ریز و هیات های مختلف داوری و نیز اتفاقات مهم سینما بیشتر از گذشته استفاده شود.

صفدری مدرس دانشکده سینما از دیگران حاضران در جلسه، با یادآوری جنبه های مثبت نظام استاد - شاگردی در انتقال دانش های سینمایی، بازگشت به این روش سنتی را در رویکردهای اخیر سینمای کشور محل بحث و اشکال دانست و شیوه های آکادمیک را راه بهتری برای آگاهی از دانش های نوین سینمایی برشمرد.

غلامرضا آذری دیگر عضو انجمن مدرسان با اشاره به اینکه مسئولان سینمایی اعضای انجمن نویسندگان و منتقدان سینمایی را ظاهرا به خاطر پرشمار بودن آنها بیش از انجمن کوچک مدرسان سینمایی در برنامه های مختلف مشارکت می دهند، خواستار توجه بیشتر برنامه ریزان و دبیران جشنواره های سینمایی برای جلب مشارکت و همراهی مدرسان و اساتید سینمایی کشور شد.

حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در سخنان مشروحی ضمن استقبال از پیشنهادت مطرح شده از سوی حاضران، به بعضی از موارد مطرح شده پاسخ داد. وی با تکریم قدر و منزلت علمی اساتید سینمایی و نقش بی بدیل آنها در آموزش و تربیت نسل های مختلفی از سینماگران برجسته کشور، انتشار کتاب های ترجمه شده و پژوهش های صورت گرفته توسط سازمان سینمایی در سالهای ۹۲ و ۹۳ را از جمله برنامه های آینده معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی دانست و از کلیه حاضران خواست همانند بسیاری از مجامع و مراکزی که به درخواست این معاونت، عناوین پژوهی پیشنهادی شان را ارائه داده اند، از طریق انجمن مدرسان موضوعات پیشنهادی خود را در اسرع وقت در قالب پروپوزال یا طرح ارائه دهند.

حیدری خلیلی همچنین از برگزاری رویداد علمی و پژوهشی در حوزه سینما خبر داد که به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد.

این مدیر سینمایی در ادامه خواستار همکاری انجمن مدرسان سینما در زمینه بررسی صلاحیت مدرسان آموزشگاه های آزاد سینمایی کشور و نیز تهیه استانداردهای لابراتوارها و استودیو های صدا، تدوین و دوبله شد.

ارسال نظر: