تداوم درگیری هند و پاکستان در منطقۀ "کشمیر"

کدخبر: 2065905

همزمان با تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان در منطقۀ مورد مناقشۀ "کشمیر"، نظامیان دو کشور در این منطقه به روی یکدیگر آتش گشوده‌اند.

به گزارش « نسیم آنلاین »، ارتش پاکستان شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد درگیری از ساعت چهار بامداد روز شنبه به وقت محلی در بخش بهمبر واقع در پاکستان آغاز شد و به مدت چهار ساعت ادامه یافت.

در این بیانیه آمده است: «سربازان پاکستانی به تیراندازی بی‌دلیل هندی‌ها پاسخ مناسبی دادند.»

پرس تی وی نوشت: ارتش پاکستان در بیانیۀ خود به تلفات احتمالی ناشی از این درگیری اشاره‌ای نکرد.

در همین حال، پاوال کوتوال، یکی از مقام‌های بلندپایه در ایالت جامو و کشمیر هند، گفت بخش اخنور در هند «به مدت دو ساعت (چهار تا شش صبح) هدف رگبار سلاح‌های سبک و خمپاره‌های شلیک‌شده از آن سوی مرز» قرار گرفت.

تنش میان دو کشور همسایه هنگامی تشدید شد که دهلی‌نو ادعا کرد شبه‌نظامیان مستقر در پاکستان ماه گذشته به یکی از پایگاه‌های ارتش هند حمله کرده و دست‌کم 19 سرباز هندی را کشته‌اند.

با وجود این، پاکستان هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرده است.

درگیری بامداد شنبه در حالی رخ داد که ژنرال رانبیر سینگ، فرماندۀ کل عملیات نظامی ارتش هند، پنج‌شنبه اعلام کرد هند حمله‌هایی دقیق و محدود علیه شبه‌نظامیانی در پاکستان صورت داده که قصد داشتند به بخشی از کشمیرِ تحت تسلط هند، نفوذ کنند.

پس از اعلام این خبر، مقام‌های پاکستان به سرعت واکنش نشان داده و گفتند هند حمله دقیق و محدودی انجام نداده‌است و در واقع آغازگر تبادل آتش مرزی بوده‌است.

گفته می‌شود در درگیری‌های پنج‌شنبه دو سرباز پاکستانی کشته شده‌اند.

کوتوال افزود: «هیچ خسارتی وارد نشده است. ما برای هر اتفاق آماده هستیم اما آرامش در منطقۀ جامو برقرار است.»

در همین حال، ملیحه لودهی، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل، بعد از دیدار با بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، در نیویورک وقوع این درگیری‌ها را «لحظه‌ای خطرناک برای منطقه» توصیف کرد.

هیئت هند در سازمان ملل نیز با اشاره به اینکه «هند علاقه‌ای به وخیم‌تر کردن وضعیت ندارد» خاطر نشان کرد «پاسخ ما حملۀ ضد تروریستی سنجیده‌ای بود.»

تنش‌ها در کشمیر از هنگامی اوج گرفت که برهان وانی، یکی از فرماندهان استقلال‌طلب که عضو گروه حرکت المجاهدین بود در 18 تیر به دست نیروهای ارتش هند کشته شد.

دهلی نو و اسلام آباد هر دو مدعی کنترل کامل بر کشمیر هستند، اما هر یک کنترل بخش‌هایی از این منطقه را در اختیار دارند.

ارسال نظر: