پرونده "شهرستان ادب" ویژه احمد عزیزی

کدخبر: 2091183

پایگاه اینترنتی موسسه شهرستان ادب، پرونده‌ای در گرامی‌داشت یاد مرحوم احمد عزیزی منتشر کرده است.

به گزارش « نسیم آنلاین »، همزمان با عروج شاعر بزرگ انقلاب اسلامی، احمد عزیزی، پایگاه اینترنتی شهرستان ادب پرونده‌ای در گرامی‌داشت یاد این چهره برجسته ادبیات کشورمان منتشر کرده است که در 1337 متولد و روز 17 اسفند پس از 9 سال پنجه در پنجه مرگ افکندن، سرانجام از رنج تن رهید .

این ویژه‌نامه با مثنوی «رنگ‌های مرگ» این شاعر بزرگ آغاز می‌شود که توصیفی از گونه‌های مختلف مردن است و چنین مطلعی دارد :

« مرگ چیزی پیش‌پا‌افتاده نیست زندگی آنقدرها هم ساده نیست». «روستای فطرت» نیز غزلی است از این شاعر که در حقیقت جهان‌بینی عارفانه او را به روشنی نشان می‌دهد .

در بخش دیگری از این پرونده، مبین اردستانی، روایتی از دیدارهای خود با شعرها و آثار عزیزی را تحریر کرده است. این تنها قصه دیدار این پرونده نیست: ملاقات و عیادت خاطره‌انگیز اهالی شعر و ادب با جسم بیمار شاعر «کفش‌های مکاشفه » در سال 1390، در ادامه این ویژه‌نامه ذکر شده است. در این دیدار صمیمی که بیست نفر از شاعران و نویسندگان حضور داشتند غزلی زیبا که سروده مشترک شاعران حاضر بود به احمد عزیزی تقدیم شد، میلاد عرفان‌پور شاعر جوان نام آشنای کشورمان این غزل را به نمایندگی از جمع قرائت کرد‌ .

علی‌محمد مودب، در گفتاری از عزیزی به عنوان یکی از «بهترین شاعران معاصر» یاد کرده است. او درباره اهمیت این شاعر گفته است: «اهمیت ایشان در این بود که شعر عدالت‌خواه را با زیبایی گره می‌زد، یا به تعبیر بهتر تجربه عدالت‌خواهی و زیبایی شناسانه را باهم پیش می‌برد. با ظهور انقلاب جریان‌های سنت‌گرای ادبی قوت گرفتند، اما چهره جدیدی چون احمد عزیزی با سبک و شیوه خاص خود در عرصه زیبایی شناسی ادبیات ظهور کرد .»

گزارشی از پیگیری‌های رهبر فرزانه انقلاب و نیز عیادت معظم له از شاعر بزرگ نیز در این پرونده ذکر شده است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بخشی از فرصت مغتنم حضور خود در استان کرمانشاه را به عیادت از عزیزی یا به بیان صمیمانه ایشان « احمدآقا» اختصاص دادند تا بدین ترتیب آبی بر آتش ناراحتی و رنج‌های شبانه‌روزی این شاعر و خانواده‌اش باشد .

یوسف‌علی میرشکاک با همان نثر تند و تیز و بی رو در بایستی یادی از جوانی‌های احمد عزیزی و «حضور انکار نشدنی» او کرده است .

حسن صنوبری، شاعر و منتقد ادبی، دفتر «از ولایت باران» سروده عزیزی را معرفی کرده است که از جمله «معدود مجموعه‌های شعری است که اختصاصا برای یکی از اهل بیت (ع)» سروده شده است. محمدکاظم کاظمی، شاعر و منتقد ادبیات نیز به بهانه معرفی کتاب «خواب میخک» سروده عزیزی، به صورتی مفصل و جزئی‌نگرانه به زندگی و شعر این شاعر برجسته پرداخته است و جایگاه والای او را در ادبیات معاصر نشان داده است .

ارسال نظر: