رستم قاسمی:

بالاترین میزان سرمایه‌گذاری در نفت ، سال ۹۱ و اوج تحریم‌ها بود

کدخبر: 2257289

به گفته قاسمی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در مجموع بیش از ۴۱میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه‌گذاری شده است که بالاترین گراف سرمایه‌گذاری بوده است.

به گزارش نسیم آنلاین، چهل و پنجمین نشست ماهیانه جامعه اسلامی مدیران ایران با موضوع "اقتدار جمهوری اسلامی ایران" با حضور مهندس رستم قاسمی وزیر سابق نفت برگزار گردید.

مهندس قاسمی با اشاره به آرمانخواهی ملت ایران گفت: نهال انقلاب اسلامی توسط امام کاشته شد و با خون شهدا و خون دل بزرگان آبیاری شد و امروز تبدیل به یک درخت تنومند شده است. در دوران گذشته به دلیل آرمان هایی که انقلاب اسلامی به آن پایبند بوده است همواره در طول حیات خود، با مخالفت هایی از سوی استکبار جهانی مواجه بوده و این مخالفت ها در آینده نیز ادامه خواهد داشت و تنها در صورتی مخالفت ها پایان می یابد که دست از آرمان های انقلاب اسلامی برداشته شود. وی افزود: در سفری که در دوره مسئولیت به یکی از کشورهای پادشاهی منطقه رفته بودم پادشاه آن کشور عنوان کرد که ایالات متحده با هسته ای شدن ایران مشکل ندارد و اگر شما از انقلاب خود دست بردارید تمام مشکلات برطرف خواهد شد. در واقع در آنها نیز به بهانه بودن چالش های هسته ای و حقوق بشر و ... اذعان داشتند.

وزیر سابق نفت افزود: امروز مولفه های قدرت جمهوری اسلامی با گذشته بسیار تفاوت کرده است.از این مولفه ها می توان به مولفه قدرت منطقه ای ایران و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی اشاره کرد. یکی از نمود های قدرت منطقه ای ایران را می توان در شکست داعش نشان داد. شجره خبیثه ای که هدف از تشکیل آنها ایجاد نا امنی در داخل کشور بود اما با هوشمندی ایران ناامنی نه تنها به داخل کشور کشیده نشد بلکه در کیلومترها دورتر از مرزهای کشور مهار و نابود شد. در برهه ای گروهی که داعیه مذاکره داشتند ادعا می کردند که باید با داعش نیز مذاکره کرد! ، چرا که مذاکره موفقیت می آورد! این در حالی بود که تفکر داعش را نمی شناختند. داعشی ها معمولا اسیر نمی شوند تعدادی از آنها که با اجبار اسیر شده بودند وقتی از آنها پرسیده می شد که چرا به اینجا آمدید اعلام می کردند که ما آمدیم شما را بکشیم! و اگر آزاد شویم دوباره برای کشتن شما به میدان جنگ خواهیم آمد. تفکر داعش تفکری بسیار خطرناک است که به لطف ارتش سوریه که متعهد به خانواده اسد بوده و هست امروز در شرایطی هستیم که بخش های بسیاری کمی از خاک سوریه در اختیار داعش است. داعش از لحاظ سرزمینی در روزهای پایان حیات خود قرار دارد اما تفکر داعش همچنان خطرناک و موجود است.

رئیس اسبق قرارگاه خاتم الانبیا اضافه کرد: امروز حضور ایران در منطقه برای کمک به جبهه مقاومت است و به واسطه محور مقاومت ایران قدرتی در تراز بین المللی پیدا کرده و در تمام محاسبات بین المللی ایفای نقش می کند. در دوره ای کشورهای غربی و آمریکا و برخی کشورهای منطقه برنامه ریزی کرده بودند که 45 روز دیگر اسد را پایین بکشند. برخی از دوستان جمهوری اسلامی در منطقه با اطلاع از این برنامه ریزی ها به ایران پیام می دادند که بهتر است شما نیز موضعگیری خودتان را در مورد سوریه تغییر دهید. امروز سال ها از آن 45 روز گذشته است و هنوز بشار اسد رئیس جمهور قانونی سوریه است. به واسطه همین اقدامات در شرایط فعلی در منطقه همه معتقند که اگر ایران حرفی زد حتما بر روی حرف و قول خود خواهد ایستاد. قاسمی با اشاره به پیشرفت ایران در حوضه صنایع دفاعی گفت: امروز از لحاظ پیشرفت تکنولوژی، نیروی انسانی و تفکر حاکم بر صنعت دفاعی نمی توان اهمیت و وزنی برای این صنعت مقیاس کرد.

رئیس اسبق اوپک افزود: مساله مهم امروز کشور سه ضلع دارد؛ ضلع اول فشار آمریکایی ها و استکبار، ضلع دوم نگرانی ها و نارضایتی های مردم و ضلع سوم آن ناکارامدی های دولت و برخی مسئولین است که اگر برای این عوامل فکر نشود جای نگرانی است. در رفع این نگرانی همه باید کمک کنندهمانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند آمریکایی ها وارد جنگ نظامی با ایران نمی شوند چرا که از پاسخ های ایران با خبرند لذا فشار آمریکایی ها بر خلاف تبلیغاتی که در رابطه با جنگ نظامی می کنند صرفا اقتصادی است. راه حل مقابله با جنگ اقتصادی آن است که مسئولان باید لباس رزم مقابله با جنگ اقتصادی را برتن کنند.در جنگ اقتصادی لازم است مسئولان آبروی خود را نیز در میان بگذارند.امروز وحدت بین اقشار مختلف مردم و مسئولین از ضروریات است اما وحدت بدون تلاش وکار فایده ای ندارد. همانطور که پس از جنگ با باور "ما می توانیم" وارد عرصه بازسازی کشور شدیم و موفق هم بودیم امروز نیز می توانیم از پس مشکلات پیش رو بربیاییم. پس از جنگ نیز بسیاری از افرادی که امروز هم هستند اعتقاد داشتند ما توانایی بازسازی کشور را نداریم و باید به خارج از کشور متوسل شویم. اما امروز با قاطعیت می توان گفت که ما شعار "ما می توانیم" امام خمینی(ره) را در زمینه بازسازی کشور به توانستم تبدیل کردیم. در ابتدای انقلاب بندرهای کوچک کشور را نیز خارجی ها برای ما ساختند اما امروز بزرگ ترین بنادر کشور را بدون حضور خارجی ها در کشور می سازیم.

قاسمی افزود: ما با تحریم هایی که مجدد قرار است برگردد در سال های 90 و 91 مواجه بودیم و در طول این دو سال بالغ بر170 میلیارد دلار نفت به فروش رساندیم. در روزهای اول بعد از اعمال تحریم ها بنا بر استاندارد استفاده از تجهیزات، بسیاری از پروژه های گازرسانی در معرض چالش قرار داشت اما ما علاوه بر اینکه در نگه داشت صنعت نفت و گاز موفق شدیم بلکه متوسط پیشرفت فازهای پارس جنوبی در این دوره از همه ادوار گذشته طبق اسناد موجود سریع تر شد. در این دوره 17 فاز پارس جنوبی با هم فعال بودند. در سال 90 بیش از 20 میلیارد دلار و در سال 91 یک بیش از 21 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه گذاری شده است که بالاترین گراف سرمایه گذاری بوده است. در نشست مونیخ که به عنوان رئیس اوپک حاضر شدیم در مقابل سوال تامین کنندگان و فعالان نفتی در جهان که می پرسیدند در برابر تحریم های صورت گرفته چه می کنید؟ گفته شد که به سمت خودکفایی در صنعت نفت حرکت خواهیم کرد.

قاسمی با اشاره به توانایی ایران در عبور از تحریم ها اضافه کرد: مسئله اصلی امروز در کشور رکود است. اگر چه گرانی، تورم و مسئله ارز نیز بسیار مهم است اما اگر رکود از بین برود و مشکل بیکاری از بین برود مردم به هر حال می توانند با گرانی مقابله کنند این در حالی است که در شرایط فعلی کار نیست و مطابق آن درآمد بسیاری از مردم حاصل نمی شود و باید همه بدون نگاه سیاسی تلاش کنیم تا در کشور رونق ایجاد شود. تجربیات گذار از دوران تحریم در کشور وجود دارد و انشالله از تحریم پیش رو نیز با موفقیت خارج خواهیم شد.

ارسال نظر: