ترجمه فارسی "منتخب الأثر فی الامام الثانی عشر" اثر آیت‌الله صافی منتشر شد

کدخبر: 894901

ترجمه فارسی این کتاب همزمان با نیمه شعبان منتشر شد

به گزارش «نسیم»، بیش از پنجاه سال پیش آیت الله صافی گلپایگانی اثری بدیع و شاهکاری عظیم پیرامون حضرت بقیةالله(عج) به رشته تحریر در‌آوردند. این کتاب ارزشمند که منبعی جامع و کامل برای محققان عرصه مهدویت از دیرباز تاکنون بشمار می‌آید مورد ستایش بسیاری از دانشمندان بزرگ جهان اسلام قرار گرفته تا آنجا که «علامه طهرانی در موسوعه بزرگ خود الذّریعه پس از معرفی کتاب و مؤلف می‌نویسد: این کتاب در 10 فصل تنظیم شده، هر فصلی در چند باب و هر بابی شامل چند حدیث، به نیکوترین ترتیب و زیباترین اسلوب، از کتب عامه و خاصه به رشته تحریر درآمده است. (الذریعة، ج22، ص367) و باز ایشان در نامه‌ای که خطاب به مؤلف نوشته، اظهار داشته که هرگز کتابی به این جامعیت در این رابطه ندیده است و نیز علامه شیخ حبیب مهاجر عاملی، پس از ستایش فراوان از شیوه نگارش منتخب الأثر و موفقیت مؤلف در انجام رسالت خود و شرح فصول کتاب، می‌نویسد: «مؤلف همه مسائل مربوط به حضرت مهدی (ع) را در این کتاب گرد آورده و هیچ مطلب مهمی را ناگفته نگذاشته است. این کتاب در موضوع خود بی‌نظیر است و شایسته است که هر فرد با ایمانی یک نسخه از این کتاب را داشته باشد.»

همچنین استاد علامه سید مرتضی رضوی در کتاب گرانسنگ خود به هنگام شرح دیدارش با شیخ محمد ابوریه از شخصیت‌های برجسته مصر می‌نویسد: « اگر بخواهید در احادیث مربوط به حضرت بقیة‌الله ارواحنا فداه تحقیق کنید، من کتاب منتخب الأثر علامه بزرگوار حاج شیخ لطف‌الله صافی را همراه دارم که در آن نظر بزرگان اهل سنّت را در منابع محدّثان و بزرگان آنها نقل کرده و این موضوع را به طور کامل بررسی کرده است.» و استاد ابوریه نیز پس از بررسی کتاب منتخب الأثر دچار شگفت شده، اعجاب و تحسین خود را به محضر استاد رضوی بیان داشته است.

شهید بزرگوار استاد مطهری نیز در کتاب سیری در سیره ائمه اطهار علیهم السلام، بخشی را به معرفی کتاب منتخب الأثر اختصاص داده، پس از ستایش فراوان از کتاب و مؤلف آن، مطالعه آن را به همگان توصیه کرده است.

آیت الله جعفر سبحانی نیز در این ارتباط می‌نویسد: «ستایش این کتاب به علمای شیعه اختصاص ندارد، بلکه گروهی از علمای اهل سنّت و بعضی از خاورشناسان نیز زبان به ستایش آن گشوده‌اند و این کتاب، مرجع و منبع هر قلم به دستی است که بخواهد پیرامون حضرت ولی عصر ارواحنا فداه مطلب بنویسد؛ زیرا مؤلف بزرگوار همه روایات مربوط به آن حضرت را یکجا گرد آورده و در تبویب و تنظیم آن حسن سلیقه به کار بسته است.»

مؤلف بزرگوار این کتاب را با ذوق سرشار و حسن‌سلیقه تحسین برانگیز خود در 10 فصل و 100 باب به رشته تحریر درآورده و احادیث وارده از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام را با اسلوبی بدیع، در 100 باب تنظیم کرده است. وی متن کامل احادیث را بدون تقطیع به صورت کامل و مستند از کتب چاپی و خطی مورد اعتماد و استناد با دقت هرچه تمام‌تر نقل فرموده است.

امتیاز بزرگ این اثر ماندگار به اسلوب کاملاً‌ ابتکاری آن مربوط می‌شود. به طوری که خوانندگان آشنا با اسلوب تألیف آگاهند، هر حدیثی معمولاً‌ شامل چندین فراز است که هر فرازی به یکی از ابعاد وجودی بقیة الله ارواحنا فداه اشاره دارد.

زبان این اثر ارزشمند عربی است و چند سالی است که برخی از فضلای حوزه علمیه به سرپرستی حجت الاسلام شیخ محسن احمدی و همکاری و ویراستاری استاد ولی به ترجمه فارسی این اثر عظیم مشغول شده‌اند که نتیجه این کار بزرگ، مجموعه شش جلدی شده است که در آستانه نیمه شعبان المعظم عید بزرگ ولادت حضرت ولی عصر اروحنا فداه منتشر و در اختیار محققان، پژوهشگران و علاقمندان به مباحث مهدویت قرار گرفته است.

ارسال نظر: