محمدیان: سال آینده برخی از دروس علوم پایه با رویکرد "چندتألیفی" ارائه می‌شود

کدخبر: 948204

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در بازدید از غرفه «نسیم»، با اعلام این خبر گفت: واگذاری تألیف کتاب‌ها به استان‌ها و کاهش تمرکز در تولید کتاب، یکی از برنامه‌های آینده ماست

حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان در بازدید از غرفه «نسیم» در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها و در گفتگو با خبرنگار «نسیم»، با اشاره به اجرای رویکرد چندتالیفی در وزارت آموزش و پرورش، گفت: چندتألیفی، سیاستی است که زمان زیادی می‌برد؛ چرا که تعریف همه جانبه نشده و برای اجرایی شدن به یک بازه زمانی پنج تا شش ساله نیاز دارد .

وی افزود: برای استفاده از معلمان به عنوان پژوهشگر، راهبر آموزشی و همچنین تولیدکننده محتوای آموزشی، نیازمند این هستیم که معلمان را در این عرصه وارد کنیم؛ البته در حال حاضر هم در تألیف کتاب درسی از معلمان استفاده می‌کنیم، به طوری که یک شورای برنامه‌ریزی 15 تا 25 نفره داریم که حداقل چهار معلم مجرب خانم و آقا در جلسات آن‌ها حضور دارند .

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: معتقدیم که در این راستا باید بتوانیم معلمانی را که توانایی نوشتن و نویسندگی دارند، شناسایی کنیم؛ به طور مثال در حال حاضر یک میلیون معلم داریم که باید توانایی این افراد را شناسایی و طبقه‌بندی کنیم .

محمدیان در پاسخ به این سوال که در حال حاضر کدام کتاب‌ها چندتألیفی هستند، گفت: هم اکنون در رشته‌های شاخه فنی و حرفه ای کتاب‌های چندتالیفی داریم؛ در سال آینده برخی از کتاب های علوم پایه نیز چندتألیفی خواهند بود. همچنین در حوزه علوم انسانی باید یک بررسی مجددی انجام دهیم تا بدانیم کدام یک از کتاب‌ها می توانند چند تالیفی شوند .

وی خاطرنشان کرد: فراتر از رویکرد چند تالیفی در سازمان پژوهش، واگذاری تالیف به استان ها، افزایش مشارکت استان ها و کاهش تمرکز در تولید کتاب ها برای ما اهمیت زیادی دارد .

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، درباره تبلیغ کتاب‌های کمک آموزشی غیراستاندارد در رسانه ملی هم گفت: شما از طرف بنده و جامعه دانش‌آموزی از صدا و سیما بپرسید که آیا دریافت هزینه‌های تبلیغاتی برای تبلیغ کتاب های کمک آموزشی بدون مجوز، می‌ارزد به اینکه فرایند یاددهی و یادگیری و آموزش و تربیت دچار اختلال شود؟ !

ارسال نظر: