فرشچی خبرداد:

جزیره هندورابی به مرکز گردشگری آرام تبدیل می‌شود

کدخبر: 2015449

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست اعلام کرد که این سازمان برنامه‌ای را برای تبدیل جزیره هندورابی به یک مرکز گردشگری آرام در دستور کار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «نسیم آنلاین» پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست، در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست گفت: شکل گیری و گسترش همکای‌های فرامرزی به منظور حفظ محیط زیست دریایی جزء یکی از مهم‌ترین مسایل در محیط زیست دریایی است در این راستا سازمان ملل برای شکل گیری همکاری‌های منطقه‌ای به منظور حفظ رودخانه‌های فرامرزی مشارکت خوبی با ایران و سایر کشورهای منطقه داشته است و ایران نیز همکاری‌هایی در زمینه تهیه و تدوین طرح حفاظت از رودخانه‌های مرزی آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: یکی از معضلاتی که سازمان محیط زیست با آن مواجه است موضوع ساخت و ساز‌ها در سواحل بوده که بسیاری از این‌ها در زمان ساخت حریم را رعایت نکرده‌اند که سازمان محیط زیست مجبور شده فعالیت آن‌ها را متوقف کند. مشکل دیگر نیز ساخت آب شیرین کن‌ها و جانمایی آن‌ها در سواحل بوده است که معاونت دریایی درخواست کرده طرح‌هایی جانمایی این دستگاه‌ها پیش از نصب در اختیار محیط زیست قرار گیرد. درباره انتقال بین حوزه‌ای خزرسنگ‌ها نیز قرار شده تا طرح‌ها مربوط به آن در اختیار محیط زیست قرار گیرد.

فرشچی افزود: یکی دیگر از مسائل مهم موجود که می‌تواند به گونه‌های بومی دریایی آسیب بزند که تیلا پیلا یکی از نمونه‌های آن است، تیلاپیا یک گونه غیربومی است که اگر وارد آب‌های کشور شود تهدیدی برای آبزیان بومی محسوب می‌شود. با این وجود میزان تقاضا برای پرورش این ماهی در استان‌های مرکزی به حدی زیاد بود که با پرورش این ماهی به عنوان پایلوت در استان یزد و کرمان موافقت کردیم.

وی گفت: در طرح پیشنهادی پرورش تیلاپیا در یزد فناوری معرفی شد که می‌تواند مانع‌‌ رها سازی اینگونه ماهی در طبیعت شود که اگر موفق به اجرای کامل این طرح شوند و این گونه مهاجم وارد آب‌های کشور نشود، ممکن است با پرورش این ماهی در استان‌های دیگر موافقت شود. البته مجوز آن فقط در استان‌های مرکزی و رودخانه‌هایی که به دریا راه ندارند صادر می‌شود.

معاون ابتکار در حاشیه نشست خبری خود از طرحی برای تبدیل جزیره هندورابی به مرکز گردشگری آرام خبر داد و گفت: اگرمنطقه آزاد که از طرح گردشگری جزایر حمایت می‌کند بتواند نیازهای محیط زیستی سازمان را برآورده کند هر چه زود‌تر برای اجرایی شدن این طرح وارد عمل می‌شویم. چراکه بخشی از جزیره هندورابی پارک ملی است و از این رو نیازمند دقت و بررسی بیشتری است. برای دیگر جزایر کشور هنوز برنامه‌ای به عنوان طرح گردشگری نداریم، البته معتقدیم تا زمانی که برای جزایر شناسنامه زیستی تهیه نشود اجرای چنین طرح‌هایی سخت خواهد بود. با این وجود در تلاش هستیم تا برای جزایر جنوب کشور تا سال ۹۵ شناسنامه زیستی تهیه کنیم.

فرشچی همچنین از بازنگری در قوانین و مقررات دریایی خبر داد و گفت: این قوانین در کل کشور یکسان است در حالی که هر بخش از سواحل شکنندگی خاص خودش را دارد و از این رو بازبینی قوانین و مقررات دریایی را در دستور کار قرار دادیم که قرار است به صورت لایحه به دولت تقدیم شود.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شناگاههای کشور و آلودگی آن‌ها گفت: خوشبختانه بررسی‌ها نشان می‌دهد که آلودگی آب دریای خزر به حدی نیست که نتوان در آن شنا کرد ولی مقرر شد در طرح مسیر سبز - ساحل پاک که قرار است امسال برای دومین بار در استان مازندران، گیلان، گلستان، قزوین، تهران، البرز اجرا شود سلسله اقداماتی نیز در خصوص پاکسازی و ممانعت از تخلیه زباله در سواحل و دریا به ویژه مکان‌های مورد استفاده جهت شنا استفاده شود.

ارسال نظر: