عبدالملکی در تجمع دانشجویان مقابل وزارت اقتصاد:

هرگز سرمایه‌ خارجی به کشوری که خودش هزار هزار میلیارد تومان نقدینی دارد وارد نمی‌‌شود

کدخبر: 2023168

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه عملکرد وزیر اقتصاد در دولت یازدهم مثبت ارزیابی نمی‌کنیم، گفت: طیب‌نیا باید دیدگاه اقتصادی دوستانش در دولت را عوض کند و اظهارنظرهای خود را نیز تغییر دهد.

به گزارش « نسیم آنلاین » فارس نوشت: حجت‌الله عبدالملکی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و کارشناس مسائل اقتصادی عصر امروز در تجمع دانشجویان که مقابل وزارت اقتصاد و در رابطه با مطالبه اجرای اقتصاد مقاومتی برگزار شد، اظهارداشت: عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی مستلزم آن است که چهار جبهه فعال شود جبهه اول، جبهه علمی است که دانشجویان نقش مؤثری در آن دارند. جبهه دوم، جبهه فرهنگی است که باید گفتمان‌سازی شود و باید این در ذهن مردم جا بگیرد که ما می‌توانیم یک اقتصاد بومی داشتیم، مبتنی بر قرآن و مبتنی بر معارف اهل بیت که این الگو می‌تواند مشکلات اقتصاد مقاومتی ما را حل کند.

عبدالملکی ادامه داد: جبهه سومی که برای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی لازم است که فعال شود، جبهه سیاسی است. جبهه سیاسی به معنای مطالبه‌گری است. جبهه چهارم نیز جبهه اجرایی یا همان جبهه اقدام و عمل است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در جبهه اجرایی جای شعار و حرف زدن نیست و عمل لازم است و هر کس در هر جایی که قرار دارد باید اقتصاد مقاومتی را اجرا و برای اجرای آن تلاش کند.

وی اضافه کرد: جبهه سوم که جبهه مطالبه‌گری است بسیار مهم است. به اعتقاد من مطالبه‌گری در اقتصاد مقاومتی همان امر معروف و نهی از منکر اقتصادی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: تحقق اقتصاد مقاومتی اتفاق نمی‌افتد مگر با امر به معروف و نهی از منکر که همان مطالبه‌گری است.

عبدالملکی گفت: ما مسئولان، نخبگان، مردم و خودمان را امر به معروف می‌کنیم به اقتصاد اجرای اقتصاد مقاومتی و نهی از منکر می‌کنیم از وابستگی اقتصادی، از فساد اقتصادی و از شبکه بانکی‌ایی که ارکان اقتصاد کشور را از بین می‌برد.

وی اظهار داشت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است که ما مطالبه خود را در مکان‌های مختلف مانند بازار و دانشگاه بیان کنیم. ما یک سری منکرهایی داریم که به وزارت اقتصاد مربوط می‌شود و وزارت اقتصاد لازم است که به آن توجه کند.

این استاد دانشگاه افزود: یکی از آن منکرها مسئله وابسته کردن کشور به خارج است که وزارت اقتصاد باید متوجه باشد و مرتب نگویید که ما منتظر سرمایه‌های خارجی هستیم و مشکل اقتصادی ما با سرمایه‌های خارجی حل می‌شود. این القاء وابستگی یک منکر بزرگ است.

عبدالملکی ادامه داد: هرگز سرمایه‌ خارجی به کشوری وارد نمی‌‌شود که خودش هزار هزار میلیارد تومان پول در اختیار شبکه بانکی دارد و این پول‌ها سرمایه‌گذاری نمی‌شود.

وی افزود: وابسته‌نمایی منکر است و از وزیر اقتصاد تقاضا می‌کنیم اینگونه القاء نکند که ما به خارج احتیاج داریم و بدون کمک خارج نمی‌توانیم مشکلات اقتصادی‌مان را حل کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: باید با فساد اقتصادی برخورد ساختاری صورت گیرد نه برخورد شعاری. مفاسد اقتصادی باید شناسایی شود، مفسدان اقتصادی چون اقدامات‌شان لابه‌لای مفاسد اقتصادی دیگر گم می‌شود مخفی هستند و سیستمی لازم است که این مفسدان را شناسایی کند.

عبدالملکی تأکید کرد: البته زیرساخـت‌های اولیه این سیستم هم ایجاد شد چند روزی هم این سیستم روشن شد ولی برخی از افراد دخالت و این سیستم را خاموش کردند.

وی اظهار داشت: از وزارت اقتصاد و دارایی می‌خواهیم این سیستم را تکمیل و اجرا کند تا فضا برای مفسدان اقتصاد بسته شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مفاسد بانکی یک منکر بزرگ است و ما آمده‌ایم که نهی از منکر کنیم. 800 هزار میلیارد تومان پول در اختیار بانک‌ها قرار دارد باید مشخص شود این پول‌ها چگونه هزینه می‌شود و چرا به دست تولیدکننده نمی‌رسد یا به کسانی که احیتاج دارندبه صورت قرض‌الحسنه وام داده نمی‌شود.

عبدالملکی گفت: شبکه بانکی 400 هزار میلیارد تسهیلات می‌دهد و باید مشخص شود که این تسهیلات به چه کسانی پرداخت می‌شود. خیلی از افراد مدت‌ها منتظر یک وام ازدواج 3 میلیونی هستند و موفق به دریافت آن نشده‌‌اند پس از این تسهیلات به دست چه کسانی می‌رسد.

وی اضافه کرد: سیستم بانکی باید به نحوی اصلاح شود که سرمایه مردم به دست مفسدان اقتصادی و واردکنندگان و قاچاقچیان نرسید و به جای آن به دست تولیدکنندگان و کسانی که می‌توانند به اقتصاد کشور کمک کنند، برسد.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: وزارت اقتصاد به جای اینکه وقت خودش را برای هیأت‌های خارجی که به دنبال تسخیر بازارهای ایران هستند هدر بدهد، صرف 14 هزار بنگاه اقتصادی و کارگاه‌های تولیدی کند که تعطیل شده و یا در حال تعطیل شدن هستند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: وزارت اقتصاد وقت خودش را صرف کسبه، اصناف و تولیدکنندگان کند نه صرف 160 هیأت خارجی که هدفی جز واردات ندارند و برای سرمایه‌گذاری نیامده‌اند.

وی تأکید کرد: وزیر اقتصاد فرد فرهیخته، دانشمند و مؤمنی است ولی عملکردش را در دولت یازدهم مثبت ارزیابی نمی‌کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: وزیر اقتصاد باید دیدگاه اقتصادی دوستانش را در دولت عوض کند و البته اظهارنظرهای خودش را نیز تغییر دهد.

عبدالملکی یادآور شد: مقام معظم رهبری از مشکلات مردم مانند بیکاری، رکود و تورم سخن گفته‌اند و وزیر اقتصاد به جای اینکه نامه بنویسد و بگوید که مشکلات را حل کرده‌ایم باید می‌گفت ما مشکلات را قبول داریم و تمام تلاش‌مان را برای رفع آن انجام می‌دهیم.

وی تأکید کرد: پیش‌بینی ما این است که اگر اوضاع به همین صورت ادامه پیدا کند وضع اقتصادی ما بدتر از این خواهد شد و روز به روز با مشکلات بیشتری در اقتصاد روبه‌رو خواهیم شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه هیأت‌های خارجی هیچ سودی برای ما ندارند، گفت: تا زمانی که با مفاسد اقتصادی برخورد نشود، سیستم بانکی اصلاح نشود و به تولیدکنندگان، کسبه، دانشجویان توانمند و افراد اینچنینی توجه نشود مشکلات اقتصاد کشور حل نخواهد شد.

ارسال نظر: