انتقاد سازمان ملل از خشونت‌ علیه مسلمانان میانمار

کدخبر: 2044288

نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار، از حمایت نکردن دولت این کشور از مسلمانان "روهینگیا" به شدت انتقاد کرد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، "یانگ هی لی"، نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار، از دولت این کشور خواست تا درباره حملات اخیر به اماکن مذهبی مسلمانان تحقیق کند.

این مقام سازمان ملل همچنین از تحقیق نکردن پلیس میانمار درباره حمله به اماکن مسلمانان در میانمار ابراز نگرانی کرد.

باشگاه خبرنگاران نوشت: لی پس از بازدیدی 12 روزه از میانمار گفت: «نشانه های خوبی در این زمینه (حفظ امنیت اقلیتها) دریافت نمی شود. دولت میانمار باید نشان دهد که ارتکاب جرم و تحریک به انجام آن علیه اقلیت‎های قومی و مذهبی در این کشور جایی ندارد.»

به گفته این مقام سازمان ملل، اظهارات نفرت برانگیز، تبعیض، نفرت، خشونت و نابردباری دینی همگی از عوامل نگرانی در میانمار شده اند.

لی ادامه هشدار داد ادامه خشونتها به افزایش درگیری های قومی دامن می زند و اینکه «لازم است که دولت (میانمار) در این زمینه وارد عمل بشود.»

این سخنان در حالی ایراد شد که هفته گذشته نیز گروهی به حمله به یک مسجد در روستایی در مرکز میانمار را ویران کردند.

همچنین بر اساس گزارش پلیس میانمار، افراط‎گرایان بودایی جمعه شب با حمله به مسجدی در استان کاچین واقع در شمال میانمار، آن را به آتش کشیدند.

تنش های قومی مذهبی در میانمارِ تحت سلطه نظامیان که اکثریت جمعیت آن بودایی هستند از چند دهه گذشته وجود داشته است، اما در سال 2012 به یک درگیری بین بودایی های راخین و اقلیت مسلمان روهینگیا تبدیل شد. این موضوع منجر به درگیری بین مسلمانان و بودایی در سایر نقاط میانمار در سال های 2013 و 2014 شد.

یک میلیون و 300 هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی می‌کنند، اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند. همچنین، مسلمانان روهینگیا با محدودیت‌های تردد، ازدواج و استفاده از فرصت‌های اقتصادی مواجه هستند.

گروه‌های فعال حقوق بشر همواره از حمایت نکردن دولت میانمار از مسلمانان روهینگیا، که به گفته سازمان ملل یکی از ستمدیده ترین اقلیت‌های دنیا هستند، به شدت انتقاد کرده‌اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان بارها از کشورهای همجوار میانمار خواسته است مسلمانان روهینگیا را که از خشونت های قومی و خونینِ مورد حمایت حکومت این کشور فرار می‌کنند، بپذیرند.

مسلمانان روهینگیا پس از استقلال میانمار در سال 1948 میلادی، همواره به علت سیاست‌های تبعیض آمیز دولت عمدتا بودایی میانمار، با شکنجه، بی‌توجهی و سرکوب مواجه بوده‌اند.

خشونت و سرکوب علیه مسلمانان روهینگیا در حالی صورت می‌گیرد که به گزارش سازمان ملل از آغاز خشونت فرقه‌ای در غرب میانمار تاکنون، ده‌ها هزار روهینگیایی آواره و بی‌خانمان شده‌اند.

ارسال نظر: