وزیر تعاون عنوان کرد:

پرداخت بدهی داروخانه‌ها و پزشکان از امروز/ بودجه تأمین اجتماعی فقط برای بیمه‌ بیکاری، مستمری و درمان هزینه می‌شود

کدخبر: 2075079

وزیر تعاون از پرداخت بدهی بیمه‌های پایه تأمین اجتماعی و سلامت به داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی و دولتی خبر داد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبلغ پیش‌بینی شده برای پرداخت بدهی به داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها را 2 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: با پرداخت این میزان بدهی به داروخانه‌ها و مراکز درمانی فاصله بررسی اسناد در بیمه‌ها به کمتر از سه ماه قانونی می‌رسد.

وزیر تعاون گفت: بیمه‌های پایه موظف هستند از امروز برای پرداخت بدهی خود به طلبکاران خود اقدام کنند.

وی افزود: براساس توافقی که با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بعمل آمده است مقرر شد 2 هزار میلیارد تومان دیگر از طریق این وزارتخانه به مراکز درمانی و داروخانه ها اختصاص یابد.

ربیعی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما همچنین از اختصاص 4 هزار میلیارد تومان دیگر برای پرداخت بدهی به بیمارستان‌ها و داروخانه ها و پزشکان در چند ماه آینده خبر داد و گفت: این مبلغ قرار است با هماهنگی بورس و بانک مرکزی از طریق فروش اوراق بهادار تامین شود.

وی به لایحه بودجه سال 95 و اختصاص مبلغ 11 هزار میلیارد تومان بابت بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: با این میزان بودجه در حوزه بیمه سلامت مشکلات دولت کمتر خواهد شد.

ربیعی بودجه پیش‌بینی شده برای حوزه درمان تامین اجتماعی را در سال 92 حدود 8 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: خوشبختانه این میزان بودجه در سال جاری به مرز 18 هزار میلیارد تومان رسیده که نقش بسزایی در کمک رسانی به طرح تحول سلامت داشته است.

وی با بیان اینکه کل بودجه سازمان تامین اجتماعی در سال جاری 72 هزار میلیارد تومان تصویب شده است از اینکه این سازمان از نظر تامین نقدینگی با چالش روبرو شده است ابراز تاسف کرد و افزود: با این حال این مسئله نمی‌تواند دلیلی باشد براینکه سازمان تامین اجتماعی از نظر تامین منابع با مشکل روبرو شده است.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی یکی از دلایل کمبود نقدینگی در تامین اجتماعی را بدهی کارفرمایان به این سازمان دانست و تاکید کرد: من وزیر حفظ شغل هستم از اینرو نمی‌توانم به کارفرمایان در شرایط کنونی بازار فشار وارد کنم.

وی بدهی کارفرمایان را به تامین اجتماعی بیش از 6 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

ربیعی همچنین بدهی 22 هزار میلیارد تومانی دولت را از محل حق کارفرمایی به تامین اجتماعی از دیگر دلایل مشکل نقدینگی این سازمان دانست و افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی که دولت با ان روبرو شده طبیعی است که نتواند بدهی خود را بپردازد.

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی از کل بودجه پیش‌بینی شده خود موفق شده است فقط 44 هزار میلیارد تومان آن را از محل حق بیمه شاغلین کسب کند، گفت: این میزان بودجه نیز برای مستمری بگیران اختصاص یافته است.

ربیعی مستمری بگیران را خط قرمز خود و دولت اعلام و تاکید کرد: اولویت اول دولت پرداخت به موقع حقوق مستمری بگیران است.

وی با بیان اینکه اولویت دوم دولت درمان کارگران است، افزود: با تمهیداتی که از طریق شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی فراهم شده است تلاش می‌کنیم هزینه‌های درمان این سازمان پرداخت شود.

ربیعی در واکنش به برخی از اظهارنظرها که گفته شده است پول سازمان تامین اجتماعی کجا هزینه می‌شود، گفت: کسانی که این مطالب را مطرح می‌کنند بدانند بودجه این سازمان نه تنها برای سرمایه‌گذاری مصرف نمی‌شود بلکه فقط برای بیمه بیکاری، مستمری و درمان هزینه می‌شود.

وی افزود: این شائبه اصلا صحیح نیست که بودجه سازمان تامین اجتماعی صرف شرکت‌های سرمایه گذاری شود بلکه برعکس برخی از هزینه‌های تامین اجتماعی از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری تامین می‌شود.

ربیعی متعادل کردن منابع و مصارف بیمه های پایه را از مهمترین برنامه های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در سال 96 دانست و گفت: همچنین قرار است در سال آینده با اجرایی شدن نظام ارجاع و راه اندازی نظام راهبردی هزینه‌های درمان نیز در سال آینده کنترل شود.

وی با بیان اینکه تجمیع منابع مالی دولتی در بیمه سلامت ضروری است، تاکید کرد: منابع مالی تامین اجتماعی را به هیچ وجه نمی‌توان تجمیع کرد چرا که باید من پاسخگوی جامعه کارگری باشم.

ربیعی به حق بیمه‌ای که کارگران به سازمان تامین اجتماعی می‌پردازند اشاره کرد و گفت: چگونه می‌توان منابع مالی این سازمان را با سایر صندوق‌هایی که ورودی آنها صفر درصد است تجمیع کرد.

وی درباره اجرای طرح تحول سلامت که 10 میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار داده است، اظهارداشت: مطالعاتی که انجام شده است نشان می‌دهد 85 درصد این جمعیت زیر خط فقر هستند.

ربیعی اصلاح این طرح را با هدف حذف فقیران و نیازمندان اصلا به صلاح ندانست و تاکید کرد: درصورت اجرای طرح اصلاحی بیش از 5 میلیون نفر از کارگران غیررسمی حاشیه نشین حذف می‌شوند و ما قطعا مخالف این برنامه هستیم.

وی از اجرای طرح آزمون وسع در کشور خبر داد و گفت: با اجرای این طرح دولت می‌تواند از افرادی که توانمند شده‌اند هزینه‌های درمان و بازنشستگی دریافت کند.

ربیعی با بیان اینکه در آزمون وسع احتمالا 20 درصد بیمه‌شدگان تحت پوشش طرح تحول سلامت حذف می‌شوند تاکید کرد: برنامه بعدی ما توانمند کردن سایر نیازمندان است.

ارسال نظر: