اختتامیه جایزه کتاب سال؛

صالحی امیری: همه کسانی که زیر چتر نظام و رهبری فعالیت می‌کنند، مورد پذیرش ارشاد هستند

کدخبر: 2086407

وزیر ارشاد گفت: در جامعه بزرگ اندیشه ورزان قائل به تفکیک نیستیم و همه کسانی که زیر چتر نظام و رهبری فعالیت می‌کنند، مورد پذیرش وزارت ارشاد هستند.

به گزارش « نسیم آنلاین »، اختتامیه بیست و چهارمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و چهارمین جایزه جهانی کتاب سال صبح امروز با حضور رئیس جمهور، محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اصحاب قلم و فرهنگ در تالار وحدت برگزار شد.

سیدرضا صالحی امیری در این مراسم در سخنانی گفت: خدا را شاکریم که در این دولت این احساس منزلت، کرامت و عزت ایجاد شد تا صاحب فکر و اندیشه و نشر با دولت آقای روحانی احساس یگانگی و وحدت داشته باشند. این سرمایه بزرگی برای دولت است و ما به آن می بالیم؛ چون مهمترین نقطه برای آغاز این حرکت اعتمادسازی است. امروز خوشحالیم که همه حوزه‌های فرهنگی با دولت احساس یگانگی دارند.

وی ادامه داد: از گذشته‌های دور قبل از ریاست جمهوری آقای روحانی ایشان یک نکته کلی را همواره با ما مطرح می‌کردند و آن این بود که به اصحاب اندیشه و قلم اعتماد کرده و سخت‌گیری بی مورد را رها کنید. من امروز اطمینان می‌‌دهم که دوران سخت‌گیری در حوزه فرهنگ به پایان رسیده است.

وزیر ارشاد با اشاره به آمار نشر در کشور گفت: از مجموع 65 هزار عنوانی که امسال مجوز نشر گرفت، 14 هزار اثر ترجمه است و بیش از 50 هزار در کشور منتشر شده است. از این 50 هزار اثر، 45 هزار چاپ اول است و آنقدرها هم در مسیر نظارت و ممیزی قرار نگرفته‌اند و خط قرمزها را رعایت کرده بودند و کمتر از سه هزارم کتاب‌ها نیازمند ممیزی بود. ما تصمیم گرفتیم دیگر اعلام خط قرمز نکنیم و همین سه هزارم نیازمند ممیزی را از طریق مذاکره و گفت‌وگو اصلاح کنیم تا مواردی که خطوط قرمز را رعایت نکردند اصلاح شده و همگان بتوانند بدون سخت گیری قلم بزنند. این سیاستی است که رئیس جمهور به ما ابلاغ کرده و ما از این پس اجرایی خواهیم کرد تا آن سه هزارم نیز در مسیر عادی نشر قرار گیرند.

صالحی امیری ادامه داد: ایجاد فضای با ثبات و آرامش در محیط فرهنگی دیگر اقدامی است که ما انجام داده‌ایم. اصحاب فرهنگ قلم و هنر با اغتشاش نسبتی ندارند. سیاست ثبات و آرامش در محیط فرهنگی یک سیاست جدی است که ما آن را در دستور کار داشته‌ایم. امروز می‌توان ادعا کرد دستگاه فرهنگی کشور در با ثبات‌ترین فضای موجود پس از انقلاب قرار دارد، اما متأسفانه ما چندان تبلیغات نمی‌کنیم. من از رسانه ملی انتظار دارم خدمات دستگاه فرهنگی را به مردم منتقل کند.

وی با اشاره به برخی اقدامات فرهنگی در دولت یازدهم، گفت: طرح پایتخت کتاب در روستاهای دوستدار کتاب در این دولت شکل گرفت. اکنون در 16 شهر کشور دو هزارو 500 باشگاه کتابخوانی فعال است. در سه سال گذشته 85 نمایشگاه کتاب برگزار شد که نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگترین آنها در صدر قرار دارد. همچنین بیش از 100 ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تهران شرکت می‌کنند؛ علاوه بر اینکه میهمانان ویژه در تهران و نمایشگاه کتاب پذیرا هستیم .در کشورهایی چون روسیه چین و بلگراد نیز میهمان ویژه بوده‌ایم و خواهیم شد.

وزیر ارشاد گفت: ما این تغییر نگاه را در داخل کشور داشتیم و آن این بود که از ایجاد یک دیوار بین دولت و اصحاب قلم به خودی شدن اصاحب فرهنگ و هنر رسیدیم. در جامعه بزرگ اندیشه ورزان قائل به تفکیک نیستیم و همه کسانی که زیر چتر نظام و رهبری فعالیت می‌کنند، مورد پذیرش وزارت ارشاد هستند.

ارسال نظر: